objavljeno

ČEK: Održana radionica ‘’Internet i mi’’

‘’Čekirali’’ smo ‘’frilens’’ sa Snežanom Nikčević

Šta je to ‘’frilens’’? Preko kojih platformi do onlajn posla? Kako do prvih klijenata? Na ova i mnoga druga pitanja odgovore je dala Snežana Nikčević, menadžerka EU projekta ICEDA u NVO 35mm, u okviru novog ČEK-a koji smo organizovali u Evropskoj kući.

‘’Frilens se kod nas obično vezuje za rad od kuće i preko različitih platformi, a u suštini kao preduzetnička forma obuhvata različite vrste poslova koje možemo raditi i online i offline. Mislim da je važno da mladi imaju uvid u to kako funkcioniše poslovanje preko frilens platformi ne samo jer je to još jedan od načina da zaradimo novac već je to ujedno i odličan način da iz prve ruke vide koje vještine je potrebno da razvijaju’’, objašnjava Snežana.

Sajtovi Upwork, Fiverr, Freelancer, samo su neki od korisnih digitalnih alata u svijetu frilensing-a. To su na radionici ‘’Internet i mi’’ imali priliku da čuju studenti, arhitekte, dizajneri, inženjeri i drugi učesnici.

‘’Danas sam dosta toga saznao i stekao nove vještine koje će mi koristiti. Planiram u narednom periodu da se bavim frilensingom’’, istakao je Miljan Mihailović, student humanističkih studija.

2023. godina je Evropska godina vještina pa smo prvi ČEK u ovoj godini posvetili promociji digitalnih vještina.

Nastavljamo da „čekiramo“ teme koje vas zanimaju pa smo i naredni ČEK rezervisali za digitalne  vještine starijih osoba.

„Četvrtak u Evropskoj kući“ ili skraćeno ČEK naziv je naše aktivnosti, u okviru koje ćemo svakog drugog četvrtka organizovati zanimljive događaje, poput radionica, predavanja, panel diskusija, izložbi, promocija knjiga i sl.