objavljeno

ČEK: Od zelene ideje do zelenog biznisa (Serijal radionica)

Sve miriše na proljeće i zelene radionice četvrtkom u Evropskoj kući

Mart i april Evropska Kuća je posvetila zelenim idejama i zelenom pristupu životu. Uz saradnju sa sjajnim timom Zelenog talasa (NVO Green Wave) organizovali smo serijal radionica Od zelene ideje do zelenog biznisa.

Tokom prve radionice Zelene ideje učesnici su uz Dejanu Dizdar zakoračili u svijet ideja otvoren za stvaranje inovativnih rješenja usmjerenih prema održivosti i zaštiti životne sredine.

Kroz interaktivne aktivnosti poput role-playing scenarija i building challenges na kreativan način podstaknuta je kreativnost učesnika s fokusom na ekološki prihvatljive pristupe i tehnologije.

 

Kombinacija ovih aktivnosti pomogla je učesnicima da razbiju ustaljene obrasce razmišljanja i otvore se za nove i inovativne ideje koje leže izvan uobičajenog okvira.

April nam donosi talas zelenila.

Druga radionica: Elementi zelenog biznis plana (4. april)
Ova radionica pružiće učesnicima dublji uvid u ključne elemente biznis plana sa naglaskom na zelene inicijative i održivost. Polaznici će naučiti kako identifikovati ekološke izazove i prilike u svojoj zemlji, optimizovati korišćenje resursa i promovisati ekološki odgovorne proizvode ili usluge. Kroz primjere najbolje prakse, učesnici će steći razumijevanje kako izraditi zeleni biznis plan koji osigurava dugoročni uspjeh uz minimalan negativni uticaj na životnu sredinu.

Treća radionica: Zeleni marketing (11. april)
Kroz ovu radionicu polaznici će istražiti strategije zelenog marketinga koje promovišu ekološki odgovorno poslovanje i podstiču svijest o održivosti među potrošačima. Kroz analizu ciljne publike sa ekološkim osvješćenjem, istraživanje tržišta za ekološki prihvatljive proizvode ili usluge i razvoj marketinških kampanja usmjerenih na održivost, učesnici će naučiti kako izgraditi brend koji se temelji na vrijednostima zaštite životne sredine. Takođe će se istražiti primjena digitalnog marketinga i društvenih medija kao alata za promociju zelenih inicijativa.

Četvrta radionica: Finansiranje i izvori finansiranja za zelene biznise (18. april)
Ova radionica pružiće učesnicima razumijevanje različitih izvora finansiranja za zelene biznise i kako pronaći podršku za projekte usmjerene na održivost. Kroz pregled mogućnosti poput zelenih investicija, fondova za održivi razvoj, subvencija za ekološke projekte i alternativnih modela finansiranja, učesnici će naučiti kako da osiguraju potrebne resurse za pokretanje i rast svog zelenog preduzeća.