Objavljeno

Dječiji turizam u prekograničnoj oblasti

Turizam je važan izvor prihoda za svaku državu i podstiče međusobno razumijevanje, razmjenu i saradnju među zemljama. Dječiji turizam, kao dio turističke industrije, može doprinijeti održivom razvoju zajednice.

Cilj ovog projekta je poboljšanje turističke ponude za djecu u Crnoj Gori i Albaniji, zemljama sa tradicionalnim životnim stilom i prirodnim ljepotama. Unapređenjem turističke ponude prilagođene djeci povećaće se broj turista, a samim tim i poboljšati životni standard i mogućnosti za zapošljavanje u prekograničnoj oblasti. Projekat je bio usmjeren na opštine Ulcinj, Bar, Podgorica i Rožaje u Crnoj Gori, te okruge Skadar i Lješ u Albaniji.

U okviru projekta postignuti su sljedeći rezultati:

  • Predstavnici turističke industrije i organizacija civilnog društva iz prekogranične oblasti završili su programe edukacije i međusobno se povezali kako bi razvili novu ponudu za turizam zasnovan na zajednici;
  • Turistička udruženja, organizacije civilnog društva i drugi ključni turistički akteri u razvoju turizma prilagođenog djeci izradili su zajednički paket nove turističke ponude;
  • Promovisane su zajedničke aktivnosti usmjerene na razvijanje turističke ponude prilagođene djeci kao inovativnog turističkog proizvoda u prekograničnoj oblasti.

Naziv projekta:

Dječiji turizam u prekograničnoj oblasti

Sektor:

Datum početka: 

02/05/2018

Datum završetka:

02/05/2021

Lokacija:

Ulcinj, Bar, Podgorica, Rožaje u Crnoj Gori; Skadar i Lješ u Albaniji

Budžet:

257848.60€

Korisnik projekta:

Udruženje za demokratski prosperitet – Zid
Partner: Centar “Djeca danas

Više informacija:

Novosti:

Dodatni materijal:

Grantovi

Dummy grant

Galerija

Uspješna priča