Objavljeno

Zeleni poslovi u okviru prekogranične saradnje Crna Gora – Kosovo

Zeleni poslovi su od ključne važnosti za održivi razvoj. Ovaj projekat bio je posvećen stvaranju novih mogućnosti za zapošljavanje u poljoprivrednom sektoru u prekograničnoj oblasti Crne Gore i Kosova*. Projektne aktivnosti bile su usmjerene na unapređenje nivoa znanja i nadogradnju tehničkih vještina lokalnih poljoprivrednika, kao i na promociju poljoprivrednog sektora kao održive mogućnosti za zapošljavanje i samozapošljavanje u ciljnom području, posebno za mlade nezaposlene ljude.

Tokom perioda implementacije projekta, sprovedeno je mapiranje poljoprivrednih resursa u odabranim opštinama u Crnoj Gori i na Kosovu, a napravljen je i distribuiran Priručnik za početnike u poljoprivrednom poslovanju.

Projekat je doprinio unapređenju tehničkih kapaciteta poljoprivrednika i predstavljanju poljoprivrednih proizvoda iz prekogranične oblasti široj javnosti i preduzećima. Na taj način stvorena je dobra osnova za budućnost ruralnih zajednica u ciljnom prekograničnom području.

*Ovaj naziv ne prejudicira status i u skladu je sa Rezolucijom Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija 1244/1999 i Mišljenjem Međunarodnog suda pravde o Deklaraciji o nezavisnosti Kosova.

Naziv projekta:

Zeleni poslovi u okviru prekogranične saradnje Crna Gora – Kosovo

Sektor:

Datum početka: 

29/10/2018

Datum završetka:

29/11/2020

Lokacija:

Crna Gora: Andrijevica, Berane i Plav Kosovo: Dečani

Budžet:

262445.32€

Korisnik projekta:

Opština Andrijevica
Partneri: NVO Lokalna grupa aktivista Đeravica; Unija stočarskih proizvođača sjevera Crne Gore

Više informacija:

https://cbc-mne-kos.org/me/projekti-prvog-poziva-za-dostavljanje-prijedloga-projekata/zeleni-poslovi-za-bolju-buducnost-prekogranicne-regije-crne-gore-i-kosova

Novosti:

Dodatni materijal:

Grantovi

Dummy grant

Galerija

Uspješna priča