Objavljeno

Otporniji Danilovgrad uz EU podršku

Kroz projekat koji finansira EU, Danilovgrad je dobio novi moderni vatrogasni dom, terensko vozilo, čamce i drugu vrijednu opremu. Ovaj projekat će omogućiti brže intervencije u kritičnim situacijama za građane, za lokalnu upravu kvalitetniji rad tima za djelovanje u vanrednim situacijama, a za Službu zaštite i spašavanja mnogo bolje uslove.
Dok je Država Crna Gora dobila novi trening centar za djelovanje u poplavama i klizištima.
‘’Ovaj projekat se nastavlja kroz neke nove aktivnosti. Imamo novi projekat RESCOMM koji finansira Evropska unija kroz koji je već nabavljena oprema, a planirana je i adaptacija krovnog dijela ‘’, naglasio je zamjenik komandira Službe za zaštitu i spašavanje, Đuro Pavićević.
Vatrogasni dom nedavno je posjetila i ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa.
‘’Vjerujem da je ovaj projekat još jedan dobar primjer kako se novac EU može odlično iskoristiti – u ovom slučaju za izgradnju otpornosti lokalne zajednice na prirodne opasnosti’’, istakla je ambasadorka Popa tom prilikom.
Vatrogasni dom će omogućiti efikasno djelovanje u najtežim situacijama spašavanja ljudskih života i očuvanje materijalnih dobara. Objekat ima oko 600 kvadrata, garažni dio, magacinski prostor, kao i salu za obuku. Projekat FLAT je finansirala EU sa blizu million eura kroz INTERREG IPA CBC Italy-Albania-Montenegro program.

Projekat

Istraživačko novinarstvo je branik slobode govora i demokratije, te društva u kome je opšteprihvaćena debata.  Stoga, Evropska unija podržava različite inicijative koje promovišu istraživačko novinarstvo, kao i zaštitu i bezbjednost novinara unutar i izvan svojih granica.