objavljeno

Poznati pobjednici nagradne online igrice Ljudska prava na dlanu

Nakon 9 dana trajanja takmičenja i 6.624 započetih partija, poznati su pobjednici naše online nagrade igrice „Ljudska prava na dlanu“, koju sada već tradicionalno organizujemo povodom Međunarodnog dana ljudskih prava. Po paket luksuznog EU promo materijala osvojili su Emro Feratović iz Plava, Maša Stojanović sa Cetinja i Matej Stijović iz Berana, kojima i ovom prilikom čestitamo.

Online nagradna igrica, koju smo organizovali u saradnji sa kompanijom Alicorn, trajala je od 1. do 9. decembra. Igrica se sastoji od različtih polja posvećenih ljudskim pravima, po kojima se takmičar/ka kreće bacanjem kockice. Svi koji su osvojili 50 i više bodova od mogućih 81, kvalifikovali su se za nagradu. Pobjednici su odabrani nasumičnim izborom iz baze kvalifikovanih takmičara.

Stastika je pokazala da je igrica započeta 6.624 puta, dok je do samog kraja stiglo nešto manje od 2.000 istrajnih takmičara/ki. Oni su nas odabrali lijepim komentarima nakon završenih partija, pa izdvajamo neke od njih.

„Veoma interesanta igra koja podsjeća, informiše i edukuje učesnike o ljudskim pravima“, napisao je Stefan iz Nikšića.

„Kviz jako dobro osmišljen, iskreno ima predobrih ideja pomoću kojih testiramo svoje znanje“, sitakla je Nejra iz Bijelog Polja.

„Vrlo zanimljiv i edukativan kviz. Interesantan način da kroz igru naučim stvari o kojima nas ne uče u školi“, navela je Loreana sa Cetinja.

„Odlična igra! Čovjek može da se  zabavi, a opet ponovi  ili nauči nešto novo“, napisala Dragana iz Sutomora.

Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se 10. decembra u čast dana kada je izglasana Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima, kojom se prvi put u istoriji priznaje pravo svih ljudi na život, slobodu i sigurnost.