ČETVRTAK U EVROPSKOJ KUĆI
„Četvrtak u Evropskoj kući“ ili skraćeno ČEK naziv je naše nove aktivnosti, u okviru koje ćemo svakog drugog četvrtka organizovati zanimljive događaje.
Pročitajte više
EU projekti: Naše prijateljstvo je uspješna priča.
Saznajte na koji način Evropska unija pomaže Crnoj Gori na njenom putu ka članstvu, kroz jasan i praktičan pregled preko 100 EU projekata u 14 različitih oblasti.
Pročitajte više
Previous
Next

Poslednje vijesti

Kalendar događaja

eu projekti

eu projects sekcija

Evropska unija je najveći donator i investitor u Crnoj Gori. Od 2007. godine uložila je preko 610 miliona eura bespovratne pomoći, kako bi život crnogorskih građana učinila boljim. Kroz stotine projekata koje sprovodi zajedno sa državnim i lokalnim vlastima, nevladinim sektorom, privrednicima i građanima, Evropska unija prethodnih 15 godina u Crnoj Gori pravi suštinsku promjenu.

Sektori

Projekti

Uspješne priče

Nažalost, u Nikšiću i generalno na Zapadnom Balkanu, ozbiljan problem za osobe sa invaliditetom je pristup zgradama. Većina kafića, restorana i drugih mjesta nije prilagođena za kretanje invalidskih kolica, a tokom ljeta, grupa se mogla okupljati samo na terasama, kazao je Blagoje Šturanović iz NVO Mozaik
nvo-mozaik-nikšić