objavljeno

ČEK – ČETVRTAK U EVROPSKOJ KUĆI

Ove jeseni nastavljamo da „čekiramo“ teme koje vas zanimaju, ali na malo drugačiji način. „Četvrtak u Evropskoj kući“ ili skraćeno ČEK naziv je naše nove aktivnosti, u okviru koje ćemo svakog drugog četvrtka organizovati zanimljive događaje, poput radionica, predavanja, panel diskusija, izložbi, promocija knjiga i sl.

Prvi ČEK i prvi četvrtak u oktobru rezervisali smo za psihološku radionicu „Sastanak sa sobom“, koju organizujemo u susret Svjetskom danu mentalnog zdravlja, u saradnji sa Centrom za psihološko savjetovalište OKTA. Psihoterapeut Žarko Ivanović će tokom četiri sata trajanja radionice govoriti o nesvjesnim obrascima ponašanja, koji su često saboteri na našem putu uspjeha, sreće i zdravlja i ponuditi odgovore i drugačije mogućnosti, kako bi podržali sebe u dobrobiti. Radionica se održava 6. oktobra od 17h do 21h u Evropskoj kući. Zbog efikasnosti i produktivnosti radionice, broj učesnika/ca je ograničen na 20 i kapaciteti su već popunjeni, jer ste pokazali veliko interesovanje za ovu vrstu događaja.

Naredni ČEK posvetićemo promociji Polinator parka, čuedsnom svijetu oprašivača u virtuelnoj stvarnosti. Posjetioci koji se prijave za ovo iskustvo imaće priliku da probaju Oculus VR naočare i „prošetaju“ virtuelnim svijetom insekata oprašivača. Polinator park inače predstavlja spoj zoološkog vrta, tematskog parka, interaktivnog muzeja i kristalne kugle, koji nas vodi u 2050. godinu, pokazujući kakva nas budućnost čeka ukoliko ostanemo bez polinatora. Njegova online verzija dostupna je na ovom linku.

U novembru planiramo promociju knjige za djecu „Đurđa te upoznaje sa zmijama Crne Gore“, autorke Bojane Uskoković Krvavac. Da bi znali šta vas sve očekuje do kraja godine, predlažemo da pratite obavještenja na našem sajtu i društvenim mrežama, gdje ćemo pravovremeno objavljivati pozive da nam se pridružite u „čekiranju“.

Prateći tekstovi:

Prvi ČEK – psihološka radionica u susretu Danu mentalnog zdravlja

Održana promocija knjige „Đurđa te upoznaje sa zmijama Crne Gore“ u Evropskoj kući

Crna Gora i energetska kriza – izazovi i mogućnosti

Trening medijske pismenosti u Evropskoj kući

ČEK: Održana radionica ”Internet i mi”

ČEK: Održana digitalna radionica za seniore

Ček: Održana radionica o digitalnim vještinama na Međunarodni dan djevojčica u ICT

Kvirovanje u Evropskoj kući, e desilo se

Idealna granica je ona koju sami postavimo

ČEK Radionice u Evropskoj kući: Mentalno zdravlje u poslovnom okruženju

ČEK: Vještina zadavanja tekstualnih upita Chat GPT-u

ČEK: Kako transformisati riječi u slike

ČEK: Od zelene ideje do zelenog biznisa (Serijal radionica)

ČEK: Elementi zelenog biznis plana