objavljeno

Upoznajte heroine i njihove vještine

Povodom Međunarodnog dana žena, Evropska kuća pokreće kampanju “Heroine i vještine”, koja slavi žene koje su stekle nove vještine i uspješno transformisale svoje karijere.

Šta je zajedničko ekonomistkinji koja se bavi zlatovezom, profesorici engleskog jezika koja uzgaja pečurke, grafičkoj dizajnerki koja pravi terarijume, ekonomistkinji koja se bavi izradom nakita i turizmološkinji koja se bavi grafičkim dizajnom?

To  možete saznati u okviru kampanju ”Heroine i vještine” koja je posvećena ženama koje su stekle ili otkrile svoje vještine i promijenile karijeru.

“Ohrabrujemo žene da se angažuju na tržištu rada, da se usavršavaju i da razmišljaju o pokretanju vlastitih biznisa. Naša kampanja ističe žene koje su izuzetni primjeri hrabrosti i upornosti”, saopštila je Manja Babić iz Evropske kuće.

U okviru kampanje predstavićemo inspirativne žene koje su otkrile svoje vještine i pretvorile ih u zanimanje.

Upoznajte žene koje inspirišu i poručuju da je sve moguće.  Dijana Marković je profesorica engleskog jezika koja se odvažila da učionicu zamijeni farmom i posveti se uzgoju pečuraka.

Dijana Marković

“Budite hrabre i istrajne u ostvarivanju svojih ciljeva. Nemojte se plašiti promjena. Sa evropskim fondovima i edukacijom, vaši snovi su ostvarivi”, kazala je Dijana.

Biserka Raičević je ljubav prema stvaranju utkala u svoje snove i postala zlatovezilja. Iako je veći dio života radila kao ekonomistkinja, iz hobija je nastavila da se bavi i tradicionalnim rukotvorinama koje je naučila u mladosti.

Biserka Raičević

“Promijenite profesiju i bavite se poslom koji vas ispunjava. Sreća je ključna”, poručuje Biserka.

Slađana Noković je  uz pomoć online kurseva naučila osnove grafičkog dizajna i sada radi kao grafička dizajnerka u kompaniji COINIS.

Slađana Noković

”Možda je tvoj talenat baš ona stvar od koje si odustala. Nemojte odustajati od svojih talenata. Istrajnost se isplati. Promjena nije laka, ali je moguća i korisna”, poručuje Sladjana.

Marija Marković  koju mnogi znaju kao Maruna je grafička dizajnerka koja je ljubav prema biljkama pretvorila u pravo zanimanje i bavi se izradom terarijuma.

Marija Marković

”Biljke gajim od srednje škole i ta kolekcija je samo rasla. Terarijumi su mi uvijek bili fascinantni. Sve što je iza stakla, nedodirljivo. To mi je bilo nevjerovatno”, kazala je Marija.

Tijana Živaljević je ekonomistkinja i književnica koja se bavi dizajnom nakita. Iz velike ljubavi prema Lovćenu i dizajnu same prirode, ona stvara unikatni srebrni nakit koji je inspirisan cvijećem sa Lovćena.

Tijana Živaljević

Ove žene su jedinstvene, inspirativne i odvažne. Kampanja “Heroine i vještine” slavi njihovu hrabrost i doprinos ekonomskoj zajednici.

U okviru kampanje Evropska kuća traži nove heroine i želi da čuje koje su njihove vještine. Koga biste istakli kao hrabru ženu koja prati svoje snove? Kome biste rekli bravo za hrabrost i za vještine?

Nominuj svoju heroinu do kraja marta i daj joj šansu da se čuje za nju. Pošalji email i kratak opis tvoje heroine na info@evropskakuca.me. Pet najinspirativnijih priča ćemo nagraditi jedinstvenim nagradama.

Povezani tekstovi:

Razgovor sa poljoprivrednicom Dijanom Marković

Razgovor za zlatoveziljom Biserkom Raičević

Razgovor sa grafičkom dizajnerkom Slađanom Noković

Razgovor sa Marijom Marković (Marun)

“Ženski razgovori” u Evropskoj kući